REUTERS

Президент Росії Володимир Путін на прес-конференції у Відні заявив про те, що проект «Південний потік» ні в якому разі не покликаний поставити Україну в скрутне становище - він реалізовується в інтересах Росії так само, як і проекти «Північний потік» і «Блакитний потік», передає «Газета.Ru».

«Це не прагнення обійти Україну, ці проекти виникли давно. «Північний потік» - це що, прагнення обійти? Ні. Просто ми розвиваємо транспортну інфраструктуру», - зазначив президент РФ.

Читайте такожРосія і Австрія підписали угоду про будівництво ділянки "Південного потоку"

Відео дня

Путін також сказав, що спроби зірвати реалізацію проекту «Південний потік» з боку США є проявом звичайної конкурентної боротьби.

«Тут немає нічого незвичайного - звичайна конкурентна боротьба. В ході цієї конкурентної боротьби використовуються і політичні засоби», - підкреслив президент РФ.

Читайте такожТретя газова війна для Росії стане останньою Путін закликав відмовитися від тверджень про те, що Росія «весь час щось робить проти когось».

Читайте також«Газпром» продовжує шукати союзників по «Південному потоку»«Ми робимо це в своїх інтересах. Ми і наші партнери», - додав президент Росії.