Фото УНИАН

«Роснефть» готова відстоювати обмежені «Газпромом» права в суді, йдеться в заяві «Роснефти». Компанія підкреслює, що «Газпром» за законом зобов'язаний забезпечити незалежним виробникам доступ до транспортної системи газопроводу «Сила Сибіру», що він відмовляється робити, пише "Газета.ru".

Читайте такожГолови «Роснефти» і «Газпрому» не схотіли публікувати декларації про доходи - ЗМІ

«Газпром», як інфраструктурна монополія, зобов'язаний забезпечити незалежним виробникам доступ до транспортної системи. І тоді 40 млрд кубометрів газу, виробленого підприємствами «Роснефти» у Східному Сибіру, і як мінімум стільки ж - іншими незалежними виробниками увіллються в економіку регіонів, дадуть світло, тепло і енергію їх розвитку», - наголошується в повідомленні.

Відео дня

«Роснефть» вважає, що позиція «Газпрому» розходиться із завданням розвитку регіонів Сибіру і Далекого Сходу і прямо суперечить чинному законодавству. Нафтовидобувна компанія підкреслює намір забезпечувати права громадян країни «в переговорному процесі в рамках корпоративних процедур, у спілкуванні з регуляторами і, якщо знадобиться, в судовому процесі».