Проте на сьогодні можна чітко говорити про контрольовану ситуацію в енергетиці / фото УНІАН

Причина труднощів в українській енергетиці - не лише обстріли російськими ракетами, але й певна некомпетентність команди Володимира Кудрицького, який очолює НЕК "Укренерго". Таку думку в ефірі телемарафону "Єдині новини" висловив експерт з енергетичних питань Дмитро Васильєв. 

За його словами, після одного з останніх масштабних обстрілів в "Укренерго" зарано застосували включення двох енергоблоків в загальну енергосистему. 

"Це було занадто швидке рішення. Відтак через перенапруження та дисбаланс зазначені блоки просто вийшли із ладу. І це було дуже небезпечно, адже йдеться про атомну енергетику", - зазначив Васильєв. 

Складна ситуація - не лише на генеруючих об'єктах, але й на трансформаторних та магістральних лініях, які передають вироблену енергію споживачам. 

Саме ці об’єкти стали мішенями під час останніх ворожих обстрілів. Допомогти у подоланні наслідків енергетичної кризи виявили бажання понад 20 країн, які тісно співпрацюють з Міненерго та допомагають трансформаторами, генераторами, запчастинами та іншим обладнанням. 

"Йдеться про так званий "енергетичний Рамштайн", ініційований Міненерго, - говорить експерт. - Це необхідні для ремонту механізми та деталі, а також інші комплектуючі. Тому на сьогодні можна чітко говорити про контрольовану ситуацію в енергетиці".