Енергетична інфраструктура країни наразі зазнає найбільших руйнувань за всю історію незалежної України / фото dtek.com

За тиждень з 17 по 23 жовтня енергетики компанії ДТЕК повернули світло 414 тисяч родин, що лишилися без електропостачання через обстріли у Києві, Київській, Одеській, Донецькій та Дніпропетровській областях.

Про це йдеться в повідомленні компанії. 

Зокрема, у Донецькій області, де бойові дії найбільш інтенсивні, світло повернули для 63 тисяч родин. На Дніпропетровщині за дозволом ЗСУ тривають роботи з відновлення електропостачання після руйнації об’єктів енергетики. За тиждень роботи проводили для 247 тисяч родин. На Одещині, де було також зафіксовано пошкодження об’єкта електропостачання – 18,6 тисячі родин. В Києві – світло повернули 83 тисячам родин. У Київській області – 1,8 тисячам.

Відео дня

"Без світла поки залишається 95 населених пунктів у Донецькій області. Фахівці ДТЕК Донецькі електромережі обов’язково відновлять постачання світла у домівки всіх жителів області, щойно отримають дозвіл на проведення робіт від Збройних сил України", - повідомляють в енергокомпанії.

Разом з тим, зазначається, що енергетична інфраструктура країни наразі зазнає найбільших руйнувань за всю історію незалежної України. За розпорядженням НЕК Укренерго в деяких регіонах країни впроваджуються стабілізаційні відключення електроенергії для того, аби стабілізувати енергосистему та уникнути масштабних аварій.

Нагадаємо, 10-19 жовтня Росія масово атакувала об’єкти енергетичної інфраструктури, що призвело до дефіциту потужності в енергосистемі. Було зруйновано електростанції і вузлові підстанції. Енергетики в режимі 24/7 відновлюють електропостачання в постраждалих регіонах. За оперативну роботу енергетикам подякував президент Володимир Зеленський.