Ілюстрація REUTERS

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" перерахувала до державного бюджету України дивіденди за 2019 рік у розмірі 48,125 мільярда гривень, при цьому лише в червні компанія спрямувала до бюджету 39,6 мільярда гривень.

Читайте такожЗеленський знайшов застосування відсудженим у "Газпрому" коштам

Про це на своїй сторінці у Facebook написав глава правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

Відео дня

"У червні цього року "Нафтогаз" заплатив до державного бюджету другий дивідендний платіж в сумі 39,625 мільярда гривень", - написав він.

Коболєв зазначив, що таким чином, на додаток до першого платежу в сумі 8,5 мільярда гривень, за який було сплачено авансом у 2019 році, загальна сума дивідендів групи за 2019 рік становить 48,125 мільярда гривень.

У "Нафтогазі" зазначили, що це рекордна сума дивідендів, отриманих українським бюджетом від державної компанії. Вона у 2,4 раза перевищила аналогічні виплати компанії до держбюджету за 2018 рік.

Довідка УНІАН. НАК "Нафтогаз України" – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.