Ілюстрація REUTERS

Національна комісія, що здійснює державне регулювання в сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) продовжила до 10 квітня термін прийому зауважень та пропозицій щодо встановлення нової формули розрахунку небалансів для ДП "Гарантований покупець", яке здійснює продаж електроенергії з відновлюваних джерел.

Як повідомляється на сайті НКРЕКП, відповідне рішення було ухвалене після зверненнь профільних асоціацій та Гарпоку.

"Зауваження та пропозиції від органів державної влади, фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань та інших заінтересованих осіб приймаються до 10 квітня 2023 року (включно) у письмовому або електронному вигляді", - вказують в комісії.

Відео дня

Відповідним рішенням Регулятор продовжує отримувати зауваження та пропозиції до схваленого 7 березня проєкту рішення щодо затвредження постанови з небалансів для зеленої енергетики.

Раніше повідомлялося, що 7 березня НКРЕКП вирішило одноосібно встановити нові умови розрахунку небалансів ДП "Гарантований покупець" щодо торгівлі електроенергією з відновлюваних джерел, що веде держпідприємства до стану банкрутства.

У відповідь асоціації ВДЕ листом до НКРЕКП зазначили, що затвердження такого рішення матиме негативний вплив на галузь зеленої енергетики, оскільки означає відмову від наданих державою гарантій щодо купівлі усієї електроенергії у підприємств зеленої енергетики.