Зазвичай, тепло у батареях в українців з'являється 15 жовтня / фото УНІАН

В Україні починається опалювальний сезон. Зазвичай, тепло у батареях з'являється 15 жовтня, але все залежить від температури повітря та рішення місцевої влади.

Читайте такожУкраїнці вчасно отримають тепло до своїх осель цієї осені - Шмигаль

Про це повідомляє ТСН.ua.

Відео дня

"За нормами, теплопостачання до будинків розпочнуть подавати, коли середня добова температура опуститься нижче за вісім градусів. До шкіл, садочків і лікарень - нижче за 16", - йдеться у повідомленні.

У Рівному від 15 жовтня стартує опалювальний сезон. Спочатку планували зробити це у понеділок, але прогноз змінився, а тому сьогодні ввечері тепло буде вже у рівненських лікарнях і пологових. За день-два гаряча вода буде вже в батареях всіх осель міста. Крім того, сьогодні пустять тепло в Харкові та Хмельницькому, від завтра - у Сумах.

Лише готуються відкривати труби тепловики Львова та Луцька. Вони відкрутять вентилі, орієнтовно лише від понеділка.

У Києві заявляють, що столичні котельні теж готові. Щоправда, чекають на похолодання. За їхніми словами, якщо три дні триматиметься низька температура, то тепло таки дадуть. Так само й в інших містах країни. Чи відкривати вентилі чи ні, вирішуватиме кожна міська влада індивідуально, орієнтуючись на температуру за вікном.

Що стосується ціни, то експерти прогнозують, що вартість тепла в Україні принаймні до лютого підвищуватися не буде. Крім того, є можливість зекономити сімейний бюджет, оформивши субсидію. Родинам, які отримували її торік, заново оформлювати нічого не потрібно. Субсидію переоформлять автоматично.

Отримати фінансову допомогу на сплату комунальних послуг можуть і ті, кого звільнили під час карантину. Але потрібно бути на обліку в службі зайнятості, а також розраховувати на субсидію можна, якщо витрата родини на комуналку перевищує 15% її доходу.