У Німеччині не виключають санкцій проти "Північного потоку-2" / REUTERS

Міністр оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер готова до обговорення санкцій проти Росії, в тому числі й щодо недобудованого газопроводу "Північний потік-2".

Читайте також"Північний потік-2" можуть залишити недобудованим - Reuters

Про це повідомляє "Європейська правда".

Відео дня

"Я завжди казала, що "Північний потік-2" - далеко не найулюбленіший мій проєкт", - наголосила очільниця консервативної партії Християнсько-Демократичний союз.

"Для мене завжди було зрозуміло, що тут потрібно враховувати обґрунтовані безпекові інтереси країн Центральної Європи та України", - додала Крамп-Карренбауер.

Від чого залежатимуть санкції

На її думку, подальші кроки Німеччини залежатимуть від дій Москви.

"Доведене використання хімічної зброї ставить дуже серйозні запитання до російського керівництва", - вважає очільниця міноборони ФРН.

 "Європа й світ чекають відповідей на них", - підкреслила вона.

Що цьому передувало

  • 20 серпня Навальний повертався в Москву з Томська, в польоті йому стало погано, літак екстрено сів в Омську. Навального госпіталізували. За два дні його евакуювали з Омська до берлінської клініки Charite.
  • 4 вересня стало відомо, що експерти Мюнхенського інституту фармакології та токсикології Збройних сил ФРН виявили сліди отруйної речовини з групи "Новачок" в крові, сечі та на шкірі Навального.
  • Європейські політики неодноразово закликали Росію розслідувати факт отруєння Навального.
  • 4 вересня посли всіх 30 держав-членів НАТО на екстреному засіданні виступили з вимогою провести міжнародне розслідування у зв'язку отруєнням Навального.
  • У березні 2018 року колишнього російського агента Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичним речовиною "Новачок" в британському Солсбері. Уряд Великобританії заявив, що речовина військового походження, якою був отруєний Скрипаль, було розроблено в Росії.