Світовий банк виділить Україні 300 мільйонів євро на підвищення енергоефективності

Гроші спрямують насамперед на фінансування проєкту "Енергетична незалежність".

Світовий банк виділить Україні 300 мільйонів євро на підвищення енергоефективності.

Про це після зустрічі з регіональним директором Світового банку Арупом Банерджі повідомила перший віцепрем’єр-міністр - міністр економіки Юлія на своїй сторінці у Facebook.

"Уже 17 грудня Рада директорів Світового банку розглядатиме надання Україні 300 млн євро в рамках другого траншу за проєктом "Друга позика на політику розвитку у сфері економічного відновлення". Ці кошти будуть спрямовані насамперед на фінансування президентського проєкту "Енергетична незалежність", - написала Свириденко. 

За словами міністра, програма термомодернізації житла має зменшити енергоспоживання та витрати на енергоносії.

Читайте такожЦіни на газ в Європі підвищилися до нової рекордної позначки

"Учасники програми зможуть знизити споживання енергії та рівень комунальних платежів на 60%. Уже у 2022 році ми плануємо охопити до 5 тис. багатоквартирних будинків по всій країні", - відзначила вона.

Міністр повідомила, що зараз вони спільно готують системний документ про напрями співпраці.

"Мова йде про Стратегію партнерства на 2022 – 2026 роки. У фокусі – економічний розвиток України, макрофінансова стійкість, впровадження електронного урядування та цифровізації, розширення експортних ринків та посилання конкурентоспроможності українських "зелених" технологій", - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Світовий банк виділить Україні 150 мільйонів доларів на допомогу з вакцинацією від коронавірусу.

Вас також можуть зацікавити новини