Ілюстрація REUTERS

Президент США Дональд Трамп на передвиборчій зустрічі з прихильниками розкритикував газопровід "Північний потік - 2", через який Берлін платить Москві "мільярди доларів".

Про це повідомляє DW.

На передвиборчій зустрічі зі своїми прихильниками в місті Талса, штат Оклахома Трамп заявив, що Берлін платить Москві "мільярди доларів за новісінький газопровід".

Відео дня

Читайте такожУ Німеччині відреагували на можливі санкції США проти "Північного потоку-2"

"Ми повинні захистити країну від Росії", - закликав глава Білого дому.

США і ряд європейських держав виступають проти спорудження газопроводу. На їхню думку, він посилить залежність Європи від поставок російського газу. Роботи з будівництва "Північного потоку - 2" призупинені через санкції США щодо європейських підрядників, які набрали чинності в грудні 2019 року.

Крім того, президент США знову дорікнув Берлін в недостатніх, на його думку, внесках в бюджет НАТО. Протягом 25 років Німеччина заборгувала північноатлантичному альянсу "один трильйон доларів", стверджує глава Білого дому.

Як повідомляв УНІАН, раніше посол США в Німеччині Річард Гренелл заявив, що Вашингтон готовий ввести нові санкції через газопровід "Північний потік - 2". Крім того, Гренелл закликав федеральний уряд ФРН переосмислити свою політику щодо Росії.