Українська енергосистема працює стабільно - міністр енергетики

Найбільші проблеми на газопроводі "Донецьк-Маріуполь", де є великий розрив, та з електромережею на півночі Києва.

Вітчизняна енергосистема працює стабільно.

Про це під час Всеукраїнського телемарафону заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

"Через постійні обстріли ми постійно фіксуємо розриви як на мережах електропостачання, так і газопостачання. Намагаємось максимально швидко відновлювати, наскільки можливо, такі розриви, це роблять оперативні бригади. Де відбуваються активні бойові дії, там потрібно чекати можливість фізично дійти до таких розривів, щоб їх усунути. Але в цілому енергосистема працює стабільно. У нас тринадцятий день війни, і ми тринадцятий день перебуваємо в ізоляції і забезпечуємо ті технічні параметри, які мають бути у енергосистеми, відповідно, частота у 50 герців у нас підтримується", - сказав він.

За його словами, найбільші проблеми на сьогодні на газопроводі "Донецьк-Маріуполь", де є великий розрив, який поки не можна усунути через тривалі бойові дії. Також є проблеми з електромережею на півночі Києва.

Як раніше повідомляв УНІАН, "Укренерго" просить споживачів не долучатися до фейкових акцій щодо відключення світла у вечірній час нібито на підтримку України, які є інформаційними атаками російських окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: