прес-служба мерії Одеси

Увечері 22 листопада в Одеській мерії відбулася оперативна нарада з питання можливого аварійного відключення електроенергії в Одесі і заходів, які необхідно вжити у зв'язку з цим. Актуальність даного питання обумовлена наближенням зими і відповідних погодних умов, а також пандемією COVID-19.

"До аварійного відключення електроенергії неможливо підготуватися. Але сьогодні ми зобов'язані бути у всеозброєнні, оскільки в Одесі, як і в усьому світі, вирує пандемія COVID-19, а лікування безпосередньо пов'язане з використанням кисневих концентраторів, що працюють від мережі", - сказав Геннадій Труханов, пишуть місцеві ЗМІ.

Мер заявив, що одесити, які використовують кисневі концентратори, повинні бути забезпечені джерелами безперебійного живлення. Труханов зазначив, що саме цій темі він приділив особливу увагу на апаратній нараді, але його слова були невірно витлумачені деякими ЗМІ.

Відео дня

"Джерела безперебійного живлення - варіант, який забезпечить роботу концентраторів протягом 2-3 годин при аварійному відключенні електроенергії", сказав Геннадій Труханов.

Міський голова поставив завдання забезпечити цими пристроями всіх одеситів, які проходять лікування від COVID-19 в домашніх умовах і використовують кисневі концентратори.