У Києві почалися випробування теплових мереж і відключення гарячого водопостачання / фото УНІАН

У Києві почалися гідравлічні випробування теплових мереж, які супроводжуються відключенням гарячого водопостачання жителів столиці, повідомляє прес-служба комунального підприємства «Київтеплоенерго».

Читайте такожКияни під час карантину стали старанніше оплачувати комуналку

«Разом з ослабленням карантину в Києві почалися гідравлічні випробування тепломереж. Це обов'язковий етап підготовки теплового господарства міста до наступного опалювального сезону. Вони проводяться поетапно. На першому етапі, який триватиме близько двох тижнів, випробування ведуться в зоні тепломереж 20% будинків столиці», - сказано в повідомленні.

Зазначається, що метою гідравлічних випробувань мереж є перевірка роботи системи теплопостачання та виявлення її слабких місць для ремонту в міжопалювальний сезон і зменшення аварійності взимку, а відповідно - відключень тепла.

Адреси будинків, де тимчасово відсутня гаряча вода, можна дізнатися тут.

Як повідомляв УНІАН, на початку квітня заступник голови Київської міської держадміністрації Петро Пантелєєв заявив, що «Київтеплоенерго», попри карантин, не скасовуватиме проведення гідравлічних випробувань теплових мереж в рамках підготовки до наступного опалювального сезону.