Обмежень не надавали: у ДТЕК порадували прогнозом для Києва та двох областей

Водночас стабілізаційні відключення діятимуть на Одещині.

На середу, 15 лютого 2023 року, компанія "Укренерго" не надавала обмежень споживання електроенергії. Це дозволяє не відключати світло у Києві, Київській та Дніпропетровській областях.

Як повідомляється в Telegram-каналі ДТЕК, водночас внаслідок пошкодження мереж "Укренерго" в деяких енерговузлах можливі стабілізаційні відключення за графіком. 

Крім того, через мережеві обмеження завтра на Одещині діятимуть стабілізаційні відключення електроенергії.

Ситуація з електроенергією в Україні

14 лютого в "Укренерго" повідомили, що споживання електроенергії залишається на тому ж рівні, як і напередодні, дефіциту генерації немає. В ремонт виведений енергоблок на одній з електростанцій. Це компенсується посиленою роботою гідроелектростанцій, які через повінь мають достатньо ресурсів.

Мер Львова Андрій Садовий заявив, що внаслідок російських атак у Львівській області знищено практично всі електропідстанції. Він додав, що у Львові є досить багато руйнувань інших типів. Йдеться про об’єкти іншої критичної інфраструктури і не тільки.

Президент України Володимир Зеленський зауважує, що необхідно усвідомлювати, що наразі ще не настала вирішальна перемога на енергетичному фронті, адже російські окупанти можуть завдати нових ударів.

Вас також можуть зацікавити новини: