Зеленський про відсутність відключень електрики: Україна вистоїть, щоб не робив ворог

Російська загроза завдання нових ударів по об'єктам критичної інфраструктури зберігається.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна вистоїть, до чого би не вдавалася Російська Федерація у війні проти нашої країни.

"Сьогодні в нашій енергосистемі не було дефіциту. Не було відключень електрики по країні. Тисячі людей щодня працювали й працюють на цей результат. Відновлювали те, що можливо було відновити після російських ударів. Берегли енергосистему. Допомагали містам, громадам, людям", - заявив Зеленський під час вечірнього звернення до українців.

При цьому він нагадав, що загроза ударів росіян не зникає.

"Звичайно, загроза ще зберігається. Звичайно, ми будемо боротись і захищатися. Ми обов’язково вистоїмо, хоч би що робив ворог", - додав президент.

Атака росіян на енергосистему України - що відомо 

Починаючи з 10 жовтня 2022 року, російські окупанти періодично завдають масованих ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури України. Крім цього, ворог використовує для цього іранські дрони-камікадзе.

Сьогодні, 28 лютого, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що, попри атаки росіян, Україна достойно проходить опалювальний сезон, більш того, вже понад два тижні не застосовуються відключення електроенергії.

Вас також можуть зацікавити новини: