еда / REUTERS

Про це сьогодні в інтерв'ю телеканалу "Россия 24" повідомив міністр сільського господарства РФ Микола Федоров, пише ТАСС.

"За даними Росстату, за 9 місяців 2014 року споживчі ціни в РФ у цілому зросли на 6,3%, на продовольчі товари - на 7,8%, тобто на 1,5 відсоткового пункту вище, ніж загальна інфляція. До кінця року, за оцінкою Мінсільгоспу, ми припускаємо, що це зростання може бути дещо вище, я думаю, 2-3 процентні пункти", - сказав він.

Читайте такожУ Росії вперше за п'ять років зафіксовано зниження реальних зарплат

Відео дня

Причому Федоров наголосив, що прогноз Мінсільгоспу може відрізнятися від прогнозу Мінекономрозвитку. Як раніше повідомляв ТАСС, згідно із прогнозом Мінекономрозвитку, споживчі ціни за підсумками 2014 року зростуть на 7,5%.

За минулий тиждень сири стали дорожчими на 0,6%, кури, сосиски, сардельки, ковбаси, консерви м'ясні, сир, молоко, масло вершкове, яйця, карамель, м'які цукерки, глазуровані шоколадом - на 0,3-0,5%. Водночас ціни на цукор-пісок і баранину знизилися на 0,1%. Плодоовочева продукція у середньому подорожчала на 2,3%, у тому числі помідори та огірки - на 13,8% і 7,1% відповідно, картоплю - на 2,4%.

Також міністр сільського господарства заявив, що проблема дефіциту ряду продуктів, яка виникла після введення продэмбарго, буде знята протягом 2-3 тижнів.

Раніше УНІАН повідомляв, що санкції Путіна підняли ціни на продукти в Росії.