Смолій представив стратегію НБУ на середньостроковий період / фото УНІАН

Національний банк України представив стратегію на середньостроковий період, розроблену вперше за столітню історію свого існування.

Читайте такожНБУ продовжив дію санкцій щодо «дочок» російських держбанків

«Вперше за всю столітню історію існування центрального банку як державного інституту ми розробили стратегію Національного банку, яка встановлює чіткі цілі», - заявив новопризначений голова НБУ Яків Смолій під час презентації в НБУ для банкірів, міжнародних партнерів та громадськості.

Відео дня

За його словами, цілями стратегії є низька і стабільна інфляція; стабільна, прозора й ефективна банківська система; відновлення кредитування; ефективне регулювання фінансового сектора; вільний рух капіталу; фінансова інклюзія; сучасний, відкритий, незалежний, ефективний центральний банк.

«Забезпечення цих цілей – не тільки дорожня карта Національного банку на найближчі роки. Для нас це символ переходу до нового наступного етапу розвитку», - підкреслив голова НБУ.

За його словами, регулятор продовжить працювати на забезпечення цінової і фінансової стабільності, а також разом з фінансовим сектором сприятиме економічному зростанню.