доллар, межбанк / REUTERS

Одночасно з цим курс євро на біржових торгах піднявся вище 57 руб., пише РБК

На максимумі вартість долара в ході ранкових торгів досягла 57,3035 руб., що майже на 50 коп. вище за рівень закриття вчорашніх торгів.

Нагадаємо, що напередодні долар і євро на Московській біржі різко подешевшали, так що курс долара опустився нижче 45 руб., а курс євро впав майже до 56 руб. Джерело в уряді навіть заявило журналістам, що у кабінеті міністрів очікують зниження курсу долара до 42 крб.

Відео дня

Читайте такожРосійський рубль знижується до долара і євро

Аналітик Промсвязьбанка Олексій Єгоров пояснив вчорашнє зміцнення рубля заявами ЦБ, який попередив про готовність здійснювати інтервенції на валютному ринку у випадку появи загрози фінансовій стабільності, а також намір обмежити обсяг надання ліквідності.

«Сьогодні на тлі корекції котирувань нафти, а також відсутності нових позитивних моментів рубль може знову відновити ослаблення», - вважає Єгоров.

До 11:30 мск курс долара на Московській біржі становив 46,1505 руб./дол., що на 31,7 коп. вище за рівень закриття попереднього торгового дня. Курс євро до цього моменту становив 57,2815 руб./євро - на 48,15 коп. вище за рівень закриття попереднього торгового дня.

Нагадаємо, раніше УНІАН повідомляв, що Центробанк РФ вирішив не стримувати падіння рубля.