Ілюстрація / REUTERS

Міжнародна рейтингова агенція Fitch Ratings підтвердила довгостроковий суверенний рейтинг дефолту емітента України в національній та іноземній валюті на рівні «B-» зі стабільним прогнозом.

Як повідомила агенція на своєму сайті, черговий перегляд програми з Міжнародним валютним фондом затримується, проте є прогрес України у реалізації пенсійної реформи, схваленні держбюджету на 2018 рік та оновленні законопроекту про приватизацію.

Читайте такожFitch прогнозує зростання економіки України цього року на 3,2%

Відео дня

На думку експертів Fitch, узгодження з МВФ питання про підвищення тарифів на енергоносії та ризиків для фіскальних показників може прискорити завершення перегляду програми.

Агенція підкреслює, що продовження взаємодії з МВФ та іншими міжнародними партнерами протягом виборчого періоду - 2019 року - буде важливим для підтримки макроекономічної стабільності України.

Як повідомляв УНІАН, міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings у жовтні 2017 року підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента України в іноземній і національній валюті на рівні «B-» зі стабільним прогнозом.