Ілюстрація REUTERS

Віце-президент Венесуели з питань економіки та фінансів Тарек Ель-Айссамі у вівторок заявив, що нові санкції США стосовно Боліваріанської Республіки перешкоджають використанню долара при здійсненні валютних операцій.

Читайте такожУ Росії вирішили дедоларизувати економіку

Про це повідомляє ТАСС.

Відео дня

"Уряд президента Сполучених Штатів Дональда Трампа ввів нові санкції, які блокують можливість продовження торгівлі доларами на венесуельському біржовому ринку в державному і приватному секторах", - заявив Ель - Айссами.

За словами віце-президента, його країна буде використовувати "євро та інші конвертовані валюти в операціях на національному валютному ринку".

Він вважає, що Сполучені Штати "нападають з наростаючою люттю" на їх національну економічну систему, оскільки "є група, яка наживається, і вона намагається отримати особисту вигоду" з ситуації у Венесуелі.

Як повідомлялося раніше, 25 вересня міністерство фінансів США задіяло черговий пакет санкцій проти дружини голови держави Ніколаса Мадуро Сілії Флорес, віце-президента, міністра оборони Володимира Падріні Лопеса, міністра зв'язку і інформації Хорхе Родрігеса, а також виконавчого віце-президента Дельси Родрігес.

Венесуела переживає перманентну соціально-економічну кризу, що супроводжується гіперінфляцією, девальвацією національної валюти та дефіцитом товарів першої необхідності і ліків. Згідно з оцінками верховного комісара ООН у справах біженців Філіппо Гранді, на даний час за межами Венесуели перебувають понад 2,6 мільйона громадян цієї країни. Щодня її залишають близько 5 тисяч осіб.