REUTERS

Цим самим рішенням передбачається, що компанія повинна повернути державі зазначені кошти - трохи більше €100 млн. Оскільки Cyprus Airways, що переживає фінансовий крах, цього зробити не може, то найближчим часом вона припиняє своє існування і починається процес її ліквідації, передає ТАСС.

Читайте такожКитайські інвестори хочуть купити національну авіакомпанію Кіпру

Як повідомило кіпрське видання Stockwatch, останній рейс Cyprus Airways здійснить сьогодні ввечері з Афін у Ларнаку. Після цього всі шість її літаків стануть на прикол. Тим не менше, Cyprus Airways і влада Кіпру, очікуючи негативного рішення ЄК заздалегідь вжили заходів, що передбачають компенсацію пасажирам і турагентствам за вже придбані квитки. Кіпр також не залишиться відрізаним від решти світу: рейси, які здійснював кіпрський авіаперевізник, будуть виконуватися грецькою авіакомпанією Aegean та лоукостером Ryanair.

Відео дня

Уряд Кіпру вже оголосив, що повністю компенсує працівникам їхні виплати та пенсійне забезпечення.

Раніше УНІАН повідомляв, що у 2013 році, коли Cyprus Airways опинилася на межі банкрутства, Єврокомісія називала плану реструктуризації авіакомпанії однією з умов згоди на нову програму допомоги.