МВФ офіційно оприлюднив меморандум для України / фото flickr.com/freeimage4life

Міжнародний валютний фонд офіційно оприлюднив Меморандум про економічну і фінансову політику з нової 14-місячної програми stand-by для України обсягом 3,9 мільярда доларів, схваленої Радою МВФ 18 грудня.

Читайте такожМеморандум з МВФ: "Центренерго" мають продати в першій половині 2019 року

Згідно з документами Фонду, серед структурних маяків програми - затвердження закону про "спліт", звіт про повернення активів державних банків, поділ Державної фіскальної служби, призначення суддів Національного антикорупційного суду, заходи НБУ щодо недокапіталізованих банків, завершення зовнішнього аудиту Національного антикорупційного бюро.

Відео дня

Зокрема, програма передбачає затвердження Верховною Радою закону про "спліт" - ліквідацію Нацкомісії держрегулювання ринків фінансових послуг і розподіл її функцій між Національним банком і Нацкомісією з цінних паперів та фондового ринку (2413а) – до кінця березня 2019 року.

Публікація першого звіту про повернення активів і відповідних судових процесів щодо чотирьох державних банків передбачена також до кінця березня 2019 року.

Розділення ДФС на податкову і митну служби очікується до кінця квітня 2019 року.

Також до кінця квітня передбачено призначення не менше тридцяти п'яти суддів Національного антикорупційного суду.

До кінця червня Національний банк має вжити належних наглядових заходів щодо банків, які не виконують вимоги до капіталу.

До кінця липня очікується завершення зовнішнього аудиту Національного антикорупційного бюро України.

Як повідомляв УНІАН, рада директорів МВФ затвердила нову 14-місячну програму stand-by для України обсягом 3,9 мільярда доларів.

Україна отримала перший транш за новою програмою в обсязі 1,4 мільярда доларів 21 грудня 2018 року.

Рішення про наступні транші будуть прийматися в травні і в листопаді 2019 року під час перегляду виконання умов Меморандуму з МВФ.