У Мінсоцполітики підкреслили, що бюджет ПФ є збалансованим / фото УНІАН

Кабінет міністрів затвердив бюджет Пенсійного фонду України на 2019 рік з дотаціями на покриття дефіциту в розмірі 167 мільярдів гривень.

Читайте такожРева назвавши головну перевагу чинної пенсійної системи

Як повідомили в прес-службі Міністерства соціальної політики України, відповідне рішення було прийнято на сьогоднішньому засіданні уряду.

Відео дня

Зокрема, обсяг асигнувань з держбюджету на фінансування пенсійних програм становить 167,013 мільярда гривень.

"Це (передбачений обсяг асигнувань – УНІАН) дасть можливість забезпечити виплату пенсій, надбавок та підвищень, на покриття дефіциту коштів Пенсійного фонду України відповідно до законодавства", - йдеться в повідомленні.

Загальний обсяг дохідної частини бюджету Пенсійного фонду визначено у розмірі 398,18 мільярда гривень, загальний обсяг видаткової частини - 397,73 мільярда гривень.

"Бюджет Пенсійного фонду на 2019 рік є збалансованим", - зазначили в Мінсоцполітики.

Як повідомляв УНІАН, у січні минулого року уряд затвердив бюджет Пенсійного фонду України на 2018 рік з дотаціями на покриття дефіциту в розмірі 139 мільярда гривень. Доходи Пенсійного фонду були затверджені на рівні 353,6 мільярда гривень, витрати – 345,8.

Проте, в кінці грудня минулого року Кабінет міністрів вніс зміни до бюджету Пенсійного фонду на 2018 рік, згідно з яким загальні доходи фонду були збільшені до 358,8 мільярда гривень, а також збільшено фінансування з держбюджету на виплату пенсій та покриття дефіциту коштів Фонду до 150,1 мільярда гривень.