Нерезиденти відновили купівлю українських ОВДП / фото УНІАН

Обсяг вкладень нерезидентів в облігації внутрішньої державної позики України 16 січня виріс на 1,179 млрд грн, або на 17,9% - до 7,750 млрд грн.

Читайте такожМінфін позичив на внутрішньому ринку майже 10 мільярдів гривень

Згідно з даними на сайті Національного банку України, з початку року обсяг вкладень нерезидентів в українські державні облігації зріс на 1,4 млрд грн, або на 22%.

Відео дня

Як прокоментував УНІАН головний економіст «Альфа-Банку» (Україна) Олексій Блінов, попит нерезидентів на українські ОВДП відновився вперше з березня 2018 року.

«Іноземних інвесторів у гривневі ОВДП приваблює можливість отримати дуже високу за світовими мірками дохідність за помірних валютних і кредитних ризиків», - вважає він.

Експерт припускає деякий незначний вплив цих операцій на валютний ринок України, оскільки під час купівлі облігацій інвестори продають валюту, а під час продажу – купують валюту.

«Але на валютний ринок впливає безліч інших факторів різного масштабу, і цей зараз не дуже суттєвий», - пояснив Блінов.

Як повідомляв УНІАН, обсяг вкладень фізичних осіб в облігації внутрішньої державної позики України в 2018 році зріс у 4 рази – до 6,074 млрд грн, нерезидентів - на 1,130 млрд грн, або на 21,7%.