Підприємства зможуть сплачувати митні платежі через єдиний рахунок / фото УНІАН

Пілотний проект зі сплати підприємствами митних платежів через Єдиний казначейський рахунок (ЄКР) Державної фіскальної служби в тестовому режимі запрацює з 23 січня цього року.

Читайте такожМитниці з початку року виявили порушень на 2,7 мільярда

Як повідомили в прес-службі Міністерства фінансів України, до 17 лютого цього року тестування роботи Єдиного казначейського рахунку буде проводитися виключно для Київської міської та обласної митниць.

Відео дня

Згідно з повідомленням, з 18 лютого по 15 березня тестовий період роботи ЄКР почнеться на всіх митницях України.

Як пояснили в Мінфіні, з 16 березня по 15 квітня триватиме перехідний період введення ЄКР, коли підприємствам можна буде сплачувати митні платежі як старі, так і на нові рахунки, а починаючи з 16 квітня єдиний рахунок буде використовуватися всіма підприємствами в обов'язковому порядку.

У повідомленні підкреслюється, що впровадження ЄКР значно спростить процедуру сплати митних платежів, адже підприємства зможуть перераховувати кошти авансових платежів на один рахунок ДФС, подавати митні декларації в будь-яку митницю, тоді як в даний час здійснює митне оформлення в різних митницях підприємець повинен перераховувати платежі на кілька окремих рахунків, оскільки кожна митниця має власний казначейський рахунок.

«Введення Єдиного казначейського рахунку для сплати митних платежів дозволить суттєво скоротити час на проходження митного оформлення, чітко регламентує процедуру перерахування до держбюджету платежів, які вносять під час митного контролю, а також сприятиме веденню бізнесу в Україні», - цитує прес-служба заступника міністра фінансів Сергія Верланова.

Як повідомляв УНІАН, у липні 2018 року Міністерство фінансів повідомило про плани спільно з державними фіскальною та казначейською службами у вересні запустити пілотний проект зі сплати підприємствами митних платежів через єдиний казначейський рахунок.