"Укргазбанку" було завдано збитків на загальну суму 39 млн грн / фото УНІАН

Слідчі Генеральної прокуратури повідомили колишнім керівникам АБ "Укргазбанк" про підозру в привласненні 39 мільйонів гривень.

Як повідомили УНІАН у Відділі зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури, кримінальне провадження відкрито ч. ч. 3, 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення коштів в особливо великих розмірах, за попередньою змовою групою осіб, шляхом зловживання своїм службовим становищем).

В ході досудового розслідування встановлено, що протягом 2008-2009 років колишній член спостережної ради АБ "Укргазбанк", за попередньою змовою з діючим на той час заступником голови правління "Укргазбанку", організував схему з виведення державних коштів на рахунок заздалегідь створеного ним підконтрольного підприємства, шляхом укладення між банком та підприємством договору оренди нежитлових приміщень та підписання акту прийому-передачі до вказаного договору оренди нежитлових приміщень, загальною площею майже 5 тис. 035 кв. м, якими банк фактично не користувався та необхідність використання яких документально не підтверджено.

Відео дня

Читайте такожВ Укргазбанку розпочали підготовку по входженню в капітал міжнародного інвестора

Внаслідок перерахування коштів на розрахунковий рахунок підприємства "Укргазбанку" було завдано збитків на загальну суму 39 млн грн.

Слідчими Головного слідчого управління ГПУ 11 лютого повідомлено про підозру колишньому члену спостережної ради АБ "Укргазбанк", заступнику голови правління АБ "Укргазбанк" та керівнику відповідного підприємства у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3, 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України.

На даний час проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого кримінального правопорушення, а також вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Раніше УНІАН повідомляв, що прокуратура Києва направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо незаконного заволодіння 98 мільйонами гривень ПАТ "Укргазбанк".