Директор МВФ Крістін Лагард / REUTERS

Міжнародний валютний фонд рекомендує Україні зберегти досягнуту макроекономічну стабільність і продовжувати глибші структурні реформи для сталого економічного зростання та підвищення рівня життя громадян.

Читайте такожУ МВФ не бачать результатів боротьби з корупцією в Україні

Про це йдеться у переданій УНІАН заяві директора-розпорядника МВФ Крістін Лагард за підсумками її зустрічі з кандидатом у президенти України Юлією Тимошенко в кулуарах Мюнхенській конференції з безпеки.

Відео дня

Згідно заяви Лагард, розмова була присвячений останнім економічних подій в Україні та необхідності продовження реалізації програми економічних реформ у рамках чинної угоди з МВФ, включаючи антикорупційну реформу.

"Я наголосила на нагальну необхідність для України зберегти успіхи, досягнуті у відновлення макроекономічної стабільності, і продовжувати глибші структурні реформи, необхідні для досягнення більш стійкого економічного зростання і підвищення рівня життя громадян на постійній основі", - йдеться в заяві.

Довідка УНІАН. Рада директорів МВФ затвердила нову 14-місячну програму stand-by для України обсягом 3,9 мільярда доларів. Україна отримала перший транш за новою програмою обсягом 1,4 мільярда доларів 21 грудня 2018 року. Отримання двох траншів за 1,3 мільярда доларів очікується за підсумками перегляду виконання програми в травні та в листопаді.

Серед структурних маяків програми - затвердження закону про "спліт", звіт про повернення активів державних банків, поділ Державної фіскальної служби, призначення суддів Національного антикорупційного суду, заходи НБУ щодо недокапіталізованих банків, завершення зовнішнього аудиту Національного антикорупційного бюро.