Ілюстрація REUTERS

Міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента України в іноземній валюті на рівні "B-" зі стабільним прогнозом.

Читайте такожThe Economist назвав ТОП-10 ризиків для світової економіки цього року

Як повідомило агентство на своєму сайті, даний рейтинг відображає слабку зовнішню ліквідність, високі потреби у зовнішньому фінансуванні, слабкий банківський сектор, інституційні обмеження та політичні ризики.

Відео дня

Агентство підкреслює, що своєчасне виконання умов нової програми з Міжнародним валютним фондом має ключове значення для отримання Україною зовнішнього фінансування, підтримки прогресу в області макроекономічної стабільності та пом'якшення існуючих вразливостей, пов'язаних зі слабкою зовнішньою ліквідністю, зростанням внутрішньої політичної невизначеності і нестабільністю на ринках, що розвиваються.

У повідомленні сказано, що в 2019-2020 роках потреби України в зовнішньому фінансуванні будуть високими. Зокрема, на обслуговування зовнішнього державного боргу в цьому році піде 4,3 мільярда доларів, а на погашення - 1,7 мільярда доларів і приблизно за 2,4 мільярда доларів в 2020-2021 роках.

Довідка УНІАН. Рада директорів МВФ затвердила нову 14-місячну програму stand-by для України обсягом 3,9 мільярда доларів. Україна отримала перший транш за новою програмою в обсязі 1,4 мільярда доларів 21 грудня 2018 року. Отримання двох траншів за 1,3 мільярда доларів очікується за підсумками перегляду виконання програми в травні і в листопаді.