фото УНІАН

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб призупинив виплати гарантованих відшкодувань вкладникам банку "Капітал" у зв'язку з рішенням Київського апеляційного адміністративного суду відхилити скаргу Фонду та Національного банку на рішення суду попередньої інстанції про скасування ліквідації фінустанови.

Читайте такожБанківська система України отримала понад 5 мільярдів прибутку

Як повідомляється на сайті Фонду, для збереження активів банку, а також захисту прав вкладників і кредиторів прийнято рішення продовжити повноваження ліквідатора банку Ірини Білої до прийняття судом вищої інстанції остаточного рішення у справі або до відновлення Національним банком ліцензії банку "Капітал" та погодження нових керівників.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Фонд гарантування почав процедуру ліквідації банку "Капітал" у жовтні 2015 року на підставі рішення Національного банку про відкликання банківської ліцензії. Банк працював на ринку України з 1991 року. Його ключовими власниками були проживають в м. Донецьк громадяни України Руслан Щербань і Віолетта Епель, які володіють 30,4681% і 24,7324% акцій банку відповідно.