Ілюстрація REUTERS

Пенсійний фонд України 25 березня, згідно із затвердженими графіками, завершив фінансування пенсійних виплат за березень і житлових субсидій за лютий, сказано в повідомленні прес-служби фонду.

Читайте такожРозенко назвав середній розмір монетизованої субсидії

«У березні на виплату пенсій спрямовано 36,41 млрд грн, на виплату житлових субсидій - 3,98 млрд грн», - сказано в повідомленні.

Відео дня

Згідно з повідомленням, фінансування пенсій квітня та житлових субсидій за березень розпочнеться 2 квітня.

Як повідомляв УНІАН, із 1 березня 2019 року уряд України впровадив автоматичну індексацію пенсій, за результатами якої пенсія зросла для 8,972 млн українських пенсіонерів із 10,2 млн пенсіонерів. Із нового року уряд збільшив розмір пенсій військовим пенсіонерам.

Крім цього, в Україні стартувала монетизація субсидій на оплату комунальних послуг. Вона проходитиме в три етапи: перший етап почався 1 січня 2019 року й поширюється на тих громадян, які звертаються за субсидією з новим пакетом документів.

На другому етапі до монетизації повинні бути залучені громадяни, яким буде призначено субсидію на неопалювальний період 2019 року, на третьому етапі очікується повний перехід на надання субсидій у грошовій формі.