Дедалі більше українців переходять на безготівковий розрахунок / фото УНІАН

Міжвідомча робоча група за участю Міністерства фінансів рекомендувала внести до реєстру для подальшого тестування 8 проектів нових реєстраторів розрахункових операцій (РРО).

Читайте такожВсе більше українців розраховуються смартфонами замість карт

Як повідомила прес-служба Мінфіну, в шести з рекомендованих проектів реалізації фіскальних функцій здійснюється за допомогою електронного підпису з використанням захищених носіїв особистих ключів, у тому числі в одному реалізована технологія MobileID.

Відео дня

Два інших проекти являють собою модифіковану технологію Національного банку України.

Також повідомляється, що Державна фіскальна служба має забезпечити реєстрацію цих моделей у державному реєстрі РРО до 1 квітня.

Як повідомляв УНІАН, у вересні 2018 року ДФС запустила в тестовому режимі інформаційну систему для онлайн-реєстрації розрахункових операцій E-Receipt, яка дозволяє платникам зареєструвати касу та касирів в режимі онлайн.

Крім того, в електронному кабінеті платника на сайті ДФС запроваджено сервіс, за допомогою якого споживачі (покупці) можуть перевірити справжність касових чеків, виданих при проведенні розрахунків, і проінформувати органи ДФС про їх можливу підробку.

З 8 травня 2017 року користуватися касовими апаратами зобов'язані всі продавці побутової техніки, комп'ютерів, смартфонів та іншої електроніки, незалежно від їх обороту або типу підприємства.