Аваков задекларував майже 1 млн гривень зарплати / фото facebook.com/mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков минулого року отримав понад 919,2 тис. грн заробітної плати за основним місцем роботи і ще 4,8 млн грн дивідендів, отримані від власної італійської фірми Avitalia.

Читайте такожГройсман показав, скільки заробив за минулий рік

Про це йдеться у декларації глави МВС за 2018 рік, розміщеній в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, які уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Відео дня

Згідно з декларацією, ще 67 тис. грн доходів Аваков зазначив як роялті, отримані від видавництва «Фоліо»; близько 250 тис. грн – проценти за вкладами у Державному ощадному банку України. 

Окрім того, на рахунках Авакова у «Державному експортно-імпортному банку» – 1,256 млн грн, в «Ощадбанку» – близько 471 тис. грн та майже 190 тис. доларів; в італійському банку – 148,2 тис. євро. Готівкою він має 14 тис. грн, 10 тис. доларів США, 55 тис. євро, 1,9 тис. канадських доларів, 96 тис. японських єн, 4,5 тис. фунтів стерлінгів і 300 австралійських доларів.

Активи міністра у дорогоцінних металах становлять 200 тис. грн. 

Згідно з декларацією, у Авакова є дві квартири у Харкові площею 657,9 і 70,9 кв. м, квартира на 55 кв. м у місті Чугуєв (Харківська область), земельна ділянка площею 1,2 тис. кв. м у Харківській області. У Києві міністр орендує номер у готелі. 

Очільник МВС вказав у декларації численні твори мистецтва, антикварні речі, марки, друковані видання, старовинні монети, колекції зброї та вин, годинники, меблі.

Значна частина рухомого майна записана у декларації на дружину Авакова, зокрема, це ювелірні вироби і шуби з натурального хутра. Дружина отримала за минулий рік 3 млн 214 тис. грн заробітної плати за основним місцем роботи та близько 1,4 млн грн за сумісництвом, а також понад 1,6 млн грн процентів від вкладів в «Ощадбанку». 

Дружина також має земельну ділянку площею 1,2 тис. кв. м у Харківській області.

Водночас, згідно з декларацією, родина міністра не має власних транспортних засобів.

Міністр також має нематеріальні активи – авторське право на книги «Ленін з нами?» та «Зелений зошит».