Разом з відсотками Фонд залишається винен Мінфіну понад 70 мільярдів гривень / фото УНІАН

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб достроково погасив 3,25 мільярда гривень заборгованості за векселем перед Міністерством фінансів України.

Читайте такожФонд гарантування розкрив топ-5 схем виведення грошей із банків

Як повідомляється на сайті Фонду, загальна сума всіх погашених Фондом векселів на сьогодні сягнула 7,5 мільярда гривень, сума сплачених за цими векселями відсотків - 4 мільярдів гривень.

Відео дня

Залишок боргу за векселями Мінфіну становить понад 52 мільярди гривень, за якими Фонд має сплатити понад 70,5 мільярда гривень відсотків.

Фонд нагадав, що в січні повністю розрахувався за своїми зобов'язаннями перед Національним банком України. Витрати на погашення кредитів НБУ становили 25,6 мільярда гривень, з яких 5,5 мільярда гривень - відсотки за кредитами.

У Фонді зазначили, що його фінансове становище дозволяє достроково погашати заборгованість без загрози для фінансової стійкості, при цьому значно скорочуються витрати на сплату відсотків.

Довідка УНІАН. Протягом 2014-2017 років 96 банків в Україні втратили платоспроможність. Загальна сума коштів, отримана вкладниками банків, переданих в управління Фонду гарантування в цей період, становила майже 90 мільярдів гривень.

Для виплат своїм вкладникам Фонд гарантування протягом 2014-2016 років отримав у Міністерства фінансів кредити на загальну суму 59,6 мільярда гривень, а також у НБУ - на суму понад 20 мільярдів гривень.