Ілюстрація REUTERS

Уповільнення споживчої інфляції в Україні у березні до 8,6% у річному вимірі практично відповідає прогнозу, опублікованому в інфляційному звіті Національного банку України за січень.

Читайте такожМВФ зберіг прогноз зростання економіки України

Як зазначили в НБУ, базова інфляція сповільнилася дещо швидше, ніж очікувалося, насамперед завдяки зміцненню обмінного курсу гривні до валют країн-партнерів.

Відео дня

Наголошується, що поточна динаміка споживчої інфляції та її складових свідчить про подальше ослаблення інфляційного тиску.

Нацбанк обіцяє й надалі спрямовувати свою політику на уповільнення темпів зростання цін і досягнення середньострокової цілі щодо інфляції на рівні 5% плюс/мінус 1 п. п.

Також повідомляється, що регулятор оприлюднить ключові показники оновленого макроекономічного прогнозу 25 квітня.

Як повідомляв УНІАН, інфляція в Україні в березні 2019 року в річному вираженні - у порівнянні з березнем 2018 року становила 8,6%, сповільнившись з 8,8% у річному вимірюванні місяцем раніше.

Державний бюджет України на 2019 рік заснований на макроекономічному прогнозі зі зростання реального ВВП на 3% при інфляції 7,4%.

Національний банк України прогнозує у 2019 році уповільнення інфляції до 6,3%, Міжнародний валютний фонд і Світовий банк - до 7,3%.

Згідно з консенсус-прогнозом опитаних УНІАН експертів, в поточному році в Україні очікується уповільнення темпів зростання споживчих цін до 7,2%.