Ілюстрація REUTERS

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко переконаний, що є всі можливості вже цього року реалізувати ініціативу президента Петра Порошенка щодо постійної виплати «13-ї пенсії».

Читайте такожУ Рахунковій палаті розповіли, де Кабмін взяв гроші на пенсії в 2018 році

Про це повідомляє прес-служба Розенка на сторінці в Facebook, посилаючись на його слова, сказані під час робочої поїздки до Житомира.

Відео дня

«Ініціатива президента України Петра Порошенка полягає в тому, щоб одноразову виплату, яку пенсіонери отримали в березні й отримають у квітні, зробити постійною. Це може бути у вигляді «13-ї пенсії» наприкінці року. Її отримуватимуть люди, які мають великий страховий стаж, але невисоку пенсію», - повідомляє прес-служба, посилаючись на Розенка.

За словами Розенка, уряд зараз працює над реалізацією цієї ініціативи й проводить відповідні розрахунки.

«У нас є всі можливості реалізувати її вже з цього року», - зазначив віце-прем'єр.

Як повідомляв УНІАН, із 1 березня 2019 року уряд України впровадив автоматичну індексацію пенсій, за результатами якої пенсія зросте для 8,972 млн українських пенсіонерів із 10,2 млн пенсіонерів.

Пенсіонерам, яким пенсію не підвищили, має бути направлена одноразова доплата в 2400 грн, із виплатою в березні та квітні двома платежами по 1200 грн.