Українські митниці відсьогодні обслуговуються через єдиний рахунок / фото УНІАН

Українські митниці відсьогодні перейшли на обслуговування через єдиний митний рахунок на постійній основі, повідомили в прес-службі Міністерства фінансів України.

«З 16 квітня всі митні оформлення товарів здійснюватимуться виключно через єдиний рахунок. Новий порядок перерахування до бюджету митних платежів дозволяє значно зменшити час митного оформлення товарів, оскільки кошти будуть враховуватися в одній картці - особовому рахунку суб'єкта зовнішньоекономічної діяльності», - сказано в повідомленні.

Читайте такожВ Україні з 24 травня почнуть штрафувати власників "євроблях": юрист давши кілька порад водіям

Відео дня

У прес-службі пояснили, що раніше у кожній митниці був власний рахунок для зарахування митних платежів, тому підприємець, який здійснював оформлення товарів у різних митницях, змушений був перераховувати митні платежі на кілька окремих рахунків, тоді як єдиний рахунок спрощує цю процедуру і дозволяє перераховувати кошти авансових платежів на один рахунок Фіскальної служби.

Також повідомляється, що Фіскальна служба створила відокремлений підрозділ із забезпечення функціонування єдиного рахунку, а також новий модуль автоматизованої системи митного оформлення «Інспектор» з адміністрування митних платежів на центральному рівні.

Довідка УНІАН.Міністерство фінансів анонсувало запуск пілотного проекту щодо сплати підприємствами митних платежів через єдиний казначейський рахунок у липні 2018 року.

За оцінками Мінфіну, нова система дозволить суттєво скоротити час на проходження митного оформлення, чітко регламентує процедуру перерахування до держбюджету платежів і буде сприяти веденню бізнесу в Україні.