Кандидат у президенти України Володимир Зеленський / REUTERS

Член команди, радник з банківської діяльності лідера першого туру президентських виборів Володимира Зеленського Вікторія Страхова назвала ключові плановані реформи банківського та фінансового сектору в разі обрання Зеленського главою української держави.

Читайте такожРінк спокійно сприймуть перемогу Зеленського, але є нюанс - експерти

Зокрема, як написала Страхова на своїй сторінці в мережі Facebook, в планах команди збільшити обсяг корпоративних кредитів і кредитів для створення бізнесу за зниженими ставками, створити можливість придбання житла в кредит для молодих сімей, а також забезпечити гарантію захисту прав користувачів фінансових послуг і перевести більшість цих послуг у діджитал формат.

Відео дня

Крім того, в планах команди Зеленського підвищити рівень фінансової грамотності населення, а також забезпечити впровадження накопичувального рівня пенсійної системи, яка дасть змогу "українським пенсіонерам подорожувати світом".

"Велика частина викладеного міститься в передвиборчій програмі Володимира Олександровича. І ми бажаємо це все реалізувати", - написала Страхова, зазначивши, що президент може використовувати право законодавчої ініціативи для законопроектів для розвитку бізнесу.

Вона також підкреслила, що неможливо забезпечити розвиток банківського, фінансового сектору без істотних змін у судовій системі та реальної боротьби з корупцією.

Як повідомляв УНІАН, за результатами обробки Центрвиборчкомом 100% протоколів дільничних виборчих комісій про підсумки голосування, на виборах президента України в першому турі лідирує шоумен Володимир Зеленський, якого підтримали 30,24% виборців. За чинного главу держави Петра Порошенка проголосували 15,95%.

До другого туру голосування вийшли Зеленський і Порошенко.

18 квітня Зеленський представив членів своєї команди, серед яких, зокрема, Євген Комаровський, Андрій Герус, Олександр Данилюк, Дмитро Разумков та інші.