"Теплі кредити" видають державні "Ощадбанк", "Укргазбанк" та "ПриватБанк" / фото УНІАН

З початку року державні банки видали майже 430 мільйонів гривень "теплих кредитів" на підвищення енергоефективності українського житла, повідомила прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.

Читайте також"Ощадбанк" почне видавати українцям "теплі кредити"

"Тому поки є ресурси та широкий вибір умов кредитування в чотирьох державних банках, варто взяти участь у програмі та завчасно, до наступного опалювального сезону, подбати про тепло в будинку і про сімейний бюджет", - цитує прес-служба главу Держенергоефективності Сергія Савчука.

Відео дня

У повідомленні наголошується, що лише за минулий тиждень українськими родинами було залучено понад 80 мільйонів гривень "теплих кредитів" через такі державні банки, як "Ощадбанк", "Укргазбанк", "ПриватБанк". Зокрема, за тиждень було видано 56 мільйонів гривень на утеплення приватних будинків; 23 мільйони гривень для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ); 2,5 мільйона гривень на придбання твердопаливних котлів.

"Загалом поточного року обсяг виданих кредитів сягнув вже 430 мільйонів гривень. Це майже половина суми від загального прогнозованого обсягу – 1,1 мільярда гривень "теплих кредитів", з урахуванням державного співфінансування у розмірі 400 мільйонів гривень", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, механізм фінансування "теплих кредитів" передбачає відшкодування 20% суми кредиту (але не більше 12 тисяч гривень) для громадян при заміні газових котлів, 35% суми кредиту (але не більше 14 тисяч гривень) на енергоефективне обладнання і матеріали для фізичних осіб, 40% тіла кредиту (але не більше 14 тисяч гривень у розрахунку на одну квартиру) на енергоефективне обладнання і матеріали для ОСББ та житлово-будівельних кооперативів. При цьому громадянам, які отримують субсидію, компенсується 70% суми кредиту.