Мета нововведення - збільшення кількості підприємців / фото korupciya.com

На Рівненщині в Млинівській об’єднаній територіальній громаді вирішили встановити для підприємців першої та другої груп найнижчі податки в Україні.

Читайте такожДвоє українці задекларували понад мільярд гривень доходів за 2018 рік

Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення прийняте 8 травня на сесії об'єднаної територіальної громади . Рішення вступить у силу з 2020 року. Ставка єдиного податку становитиме 1%.

Відео дня

За словами голови громади Дмитра Левицького, нововведення привабить підприємців з усієї України для реєстрації у Млинівській ОТГ. Сам голова громади Дмитро Левицький готовий надати прописку у своїй оселі кожному бажаючому зареєструватися як підприємець і сплачувати податки в Млинівській ОТГ.

Крім того, як каже Дмитро Левицький, у районі є чимало будівель, які можна купити за суму в межах 500 доларів з чималою земельною ділянкою для розвитку бізнесу.

Мета нововведення - збільшення кількості підприємців. А відтак – підвищення обсягу надходжень до бюджету громади.  Це, на переконання Дмитра Левицького, забезпечить зростання  розміру надходжень для вирішення соціальних проблем громади.