Ілюстрація / REUTERS

Економіст Євген Невмержицький спрогнозував, що в Україні після інавгурації тріумфатора виборів президента 2019 Володимира Зеленського не буде різкого стрибка курсу долара до гривні.

Після вступу Зеленського посаду президента курс долара збережеться в межах 26,5-26,7 грн за один "бакс", розповів експерт в ефірі ObozTV, пише "Главред".

Читайте такожПерші ініціативи команди Зе: амністія капіталу і загальне декларування

Відео дня

За словами співрозмовника, у Національного банку України є всі економічні важелі і підстави для підтримки стабільного курсу протягом найближчого періоду та всього року.

"Курс залишається стабільним... Валютних резервів Національного банку цілком достатньо, і економіка сьогодні у нас має всі підстави підтримувати курс на стабільному рівні в межах 26,5-26,7 грн за долар", — сказав Невмержицький.

Нагадаємо, Володимир Зеленський написав листа голові Верховної Ради Андрію Парубію, в якому просить провести інавгурацію 19 травня. 

30 квітня ЦВК оголосила офіційні результати другого туру виборів президента України. Володимир Зеленський набрав 73,22% голосів і обраний на пост президента України.

3 травня результати виборів були опубліковані в офіційних виданнях Верховної Ради Голос України і Кабмін Урядовий кур'єр.

Саме з цього моменту відраховуються 30 днів для інавгурації новообраного президента. Таким чином, інавгурація Володимира Зеленського повинна відбутися не пізніше 2 червня.