Минулого року товарообіг України та Болгарії перевищив $773 млн / фото УНІАН

За підсумками 2018 року товарообіг між Україною і Болгарією зріс майже на 25% і становить понад 773 мільйонів доларів США.

Читайте такожБолгарія перейде на євро у 2022 році

Про це повідомили в прес-службі Міністерства економічного розвитку і торгівлі України з посиланням на першого віце-прем'єр міністра України Степана Кубіва.

Відео дня

"Українсько-болгарські відносини мають тисячолітню історію і значний потенціал сьогодні. Взаємний економічний інтерес підтверджує зростання обсягів торгівлі. Так, за підсумками 2018 року товарообіг між Україною і Болгарією зріс майже на 25% і становить понад 773 мільйонів доларів США. Тенденція зберігається і в січні-лютому 2019 року, тому що обсяг торгівлі товарами вже склав майже 155 мільйонів доларів США. Це на третину більше, ніж за аналогічний період минулого року", - сказав Кубів.

Згідно з повідомленням, сьогодні Степан Кубів зустрівся з віце-прем'єр-міністром з питань економічної та демографічної політики Республіки Болгарія Маріяною Ніколовою. На зустрічі обговорювалися перспективні напрями співробітництва між Україною і Болгарією, серед яких інфраструктура і транспорт, енергетика, інновації та промисловість, а також туризм.

За словами першого віце-прем'єр міністра, спільними зусиллями вдалося відновити та розширити пряме авіасполучення Київ - Софія, українські компанії тепер надають послуги з модернізації енергогенеруючих станцій Болгарії, взаємно зростає торгівля і туристичні потоки між країнами. Нині слід зосередитися на спільній роботі у сфері розвитку двостороннього туризму, транспортного сполучення між країнами, промислового та інвестиційного співробітництва, а також продовжувати поглиблювати партнерські відносини між регіонами та містами України та Болгарії.

Як повідомляв раніше УНІАН, товарообіг між Україною і Європейським Союзом у першому кварталі 2019 року, у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року, зріс на 6% – до 11,149 мільярда доларів.