Прем'єр-міністр Володимир Гройсман / REUTERS

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман закликав розблокувати конкурсний відбір кандидатів на посаду голови Державної митної служби (ДМС), який було призупинено судом у квітні за позовом народного депутата Андрія Антонищака.

Читайте такожНовостворена податкова служба отримала держреєстрацію

Відповідну заяву прем'єр зробив під час Години запитань до уряду у Верховній Раді.

Відео дня

"Ми будемо шукати правові рішення для того, щоб розблокувати конкурс. І я сьогодні публічно звертаюся до українських суддів, я дуже прошу вас розглядати публічно і максимально згідно з українським законодавством всі ті позови, які подають в суди, використовуючи суди та підриваючи довіру до них для досягнення своїх меркантильних і хабарницького інтересів", - сказав Гройсман.

Він також наголосив, що розпочата урядом реорганізація Фіскальної служби шляхом її поділу на податкову і митну служби полягає в тому, щоб зробити ці відомства відкритими та прозорими.

"Нам дуже важливо розблокувати процес перезавантаження нової митної служби, яка дасть можливість побудувати якісні цифрові сервіси", - додав глава уряду.

Довідка УНІАН. У грудні 2018 року Кабінет міністрів прийняв рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом розділення її на державні податкову і митну служби.

Згідно з Меморандумом щодо нової програми співпраці України з Міжнародним валютним фондом, процес реорганізації ДФС планувалося завершити до кінця квітня поточного року.

За підсумками конкурсного відбору глави податкової служби Кабмін 8 травня призначив її керівником Сергія Верланова, який раніше обіймав посаду заступника міністра фінансів України.

Конкурс на посаду голови митної служби заблокований рішенням Окружного адміністративного суду Києва за позовом народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Андрія Антонищака.