Ілюстрація REUTERS

У столиці викрили працівниць Державної фіксальної служби на отриманні 1 тис. 800 доларів хабара. Про це УНІАН повідомили у прес-службі Державного бюро розслідувань.

Читайте такожДФС з початку року оштрафувала підприємства майже на 200 мільйонів

Слідчими теруправління Державного бюро розслідувань затримано начальника відділу камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб та головного державного податкового інспектора Головного управління Державної фіскальної служби в місті Києві під час отримання неправомірної вигоди в сумі 1 тис. 800 доларів.

Відео дня

Працівниці ДФС вимагали хабар від представника суб’єкта господарювання за сприяння у проведенні позапланової перевірки підприємства та прискорення процедури припинення його діяльності.

Під час отримання неправомірної вигоди податківців затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

На даний час тривають невідкладні слідчі дії. Слідчі ДБР готують затриманим повідомлення про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою, поєднаному з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини посадовцям ДФС загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.