Нефьодов: запуск нової митної служби відбудеться через 2,5 місяця/ фото УНІАН

Запуск нової Державної митної служби України (ДМС) відбудеться орієнтовно через 2,5 місяця.

Читайте такожНефьодов розповів про корупцію в ProZorro та держзакупівлі на «тяп-ляп»

Про це УНІАН повідомив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов, який став переможцем конкурсного відбору на посаду керівника нової митної служби.

Відео дня

"Запуск митної служби відбудеться приблизно через 2,5 місяця", - повідомив Нефьодов.

Він також зазначив, що до початку роботи служби слід зареєструвати юридичну особу нового відомства, а також ухвалити низку урядових рішень щодо нової структури, серед яких, зокрема, затвердження кошторису та граничної чисельності, затвердження нової структури та штатного розкладу, постанова про утворення територіальних органів ДМС, затвердження в.о. регіональних митниць, затвердження положень про регіональні митниці, реєстрація відповідних юридичних осіб.

"Окреме розпорядження про початок роботи - мінімум 30% співробітників мають бути переведені (до новоствореної служби - УНІАН) за 1 день", - додав Нефьодов.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів у грудні 2018 року ухвалив рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову та митну служби.

Конкурс на посаду голови митної служби із середини квітня цього року був заблокований рішенням Окружного адміністративного суду Києва за позовом народного депутата з фракції «Блок Петра Порошенка» Андрія Антонищака.

Наприкінці червня апеляційний суд розглянув скаргу Кабінету міністрів й ухвалив відновити дію урядового розпорядження про проведення конкурсу на посаду голови Державної митної служби.

Національне агентство України з питань державної служби провело заключний етап конкурсу на посаду голови нової Державної митної служби, переможцем якого став перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.