ID-карта використовується в Україні нарівні з попереднім зразком паспорта / фото УНІАН

Національний банк і Державна міграційна служба України домовилися про комплексний перегляд нормативних документів щодо ідентифікації клієнтів фінансових установ з використанням ID-карток.

Читайте такожВ Україні подорожчає виготовлення ID-карт і закордонних паспортів: на скільки та коли

Про це повідомляється на сайті НБУ з посиланням на спільну нараду представників регулятора і Державної міграційної служби України.

Відео дня

Відзначається, що після змін банки зможуть не тільки рахувати інформацію з чіпа ID-карти, але й упорядкувати правила її зберігання та обробки в електронному вигляді.

За оцінками регулятора, це дозволить значно заощадити час клієнтів на отримання банківських послуг та зробить їх доступнішими для громадян.

У НБУ нагадали, що ID-карта використовується в Україні нарівні з попереднім зразком паспорта громадянина України у формі книжечки.

Також повідомляється, що в даний час банки та небанківські фінустанови продовжують процес обладнання зчитувачами інформації з ID-карт, але вже зараз дані з чіпа ID-карти можна зчитати за допомогою звичайних POS-терміналів.

Довідка УНІАН. Паспорт громадянина України у формі ID-карти, яка містить безконтактний електронний носій, введений в Україні з 2016 року.

За інформацією Державної міграційної служби України, станом на червень 2019 року в Україні вже оформлено понад 3,2 млн паспортів нового зразка.