Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України прийняв рішення створити територіальні органи новоствореної Державної податкової служби (ДПС).

Читайте такожСуд розблокував конкурс на посаду голови митної служби

Про це повідомили в прес-службі Міністерства фінансів України з посиланням на відповідну урядову постанову.

Відео дня

Згідно з повідомленням, територіальні органи ДПС будуть створені як юридичні особи публічного права, що буде здійснено через реорганізацію деяких органів Державної фіскальної служби (ДФС) шляхом їх приєднання до відповідних органів ДПС.

Зокрема, у системі територіальних органів ДПС на регіональному рівні будуть створені головні управління ДПС в областях і в місті Києві, Офіс великих платників податків ДПС та інформаційно-довідковий департамент ДПС.

"Водночас постанова Кабміну не стосується територіальних органів ДФС митного спрямування - митниць ДФС, департаменту податкових і митних експертиз ДФС і департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення ДПС, які продовжують діяти як юридичні особи публічного права, забезпечуючи реалізацію митного напрямку ДФС", - зазначили у Мінфіні.

Довідка УНІАН. У грудні 2018 року Кабінет міністрів прийняв рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом розділення її на державні податкову та митну служби.

За підсумками конкурсного відбору голови податкової служби Кабмін 8 травня призначив її керівником Сергія Верланова, який раніше обіймав посаду заступника міністра фінансів України.

17 травня новостворена податкова служба отримала держреєстрацію.

У свою чергу, конкурс на посаду голови митної служби з середини квітня поточного року був заблокований рішенням Окружного адміністративного суду Києва за позовом народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Андрія Антонищака. Наприкінці червня конкурс був розблокований апеляційним судом та проведено його завершальний етап, переможцем якого став перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.

За словами Нефьодова, запуск нової Державної митної служби відбудеться орієнтовно через 2,5 місяці.