Ілюстрація REUTERS

Мінімальна пенсія в Україні з 1 липня зросла до 1564 грн, а наступний перерахунок пенсій у зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімуму в країні буде проведено у грудні цього року.

Читайте такожКонституційний Суд скасував мінімальний вік для виходу на пенсію за вислугою років

Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики України.

Відео дня

«З 1 липня мінімальна пенсія становитиме 1564 гривні. Таким чином, пенсіонери з мінімальним розміром пенсій отримають доплату у розмірі 67 грн», - йдеться в повідомленні.

Також прес-служба з посиланням на слова заступника голови правління Пенсійного фонду України Ірини Ковпашко повідомила, що численними нормативними документами визначено механізм постійного підвищення соціальних стандартів громадян України. Це звичайні планові перерахунки пенсій, які стосуються особистих показників людей (стажу, величини заробітної плати). Перерахунок охоплює велику категорію громадян, а це майже 8,5 млн пенсіонерів.

Зазначається, що наступний перерахунок пенсій у зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімуму для громадян України відбудеться в грудні цього року.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів 24 червня фіналізував рішення про підвищення пенсій громадянам, які мають великий стаж роботи, але невеликі пенсії через невеликі зарплати.

Вже з 1 липня жінки, які мають стаж понад 30 років, і чоловіки зі стажем понад 35 років отримають підвищення пенсій. У середньому пенсія становитиме не менше 2 тис. грн, а надалі збільшення пенсій відбуватиметься в автоматичному режимі.