Українці в червні скоротили борги за комуналку / фото УНІАН

Станом на кінець травня заборгованість населення України з оплати житлово-комунальних послуг (ЖКП) знизилася на 10% у порівнянні з квітнем – до 57,2 мільярда гривень.

Читайте такожВ Україні почали нараховувати штрафи за комунальні борги

Про це повідомляє Державна служба статистики України.

Відео дня

Згідно з повідомленням, станом на кінець травня заборгованість населення з оплати за природний газ становила 26,2 мільярда гривень, за централізоване опалення та гарячу воду - 16,8 мільярда гривень, за утримання будинків, споруд та прибудинкових територій - 4,6 мільярда гривень, за централізоване постачання холодної води та водовідведення - 3,7 мільярда гривень, за вивезення твердих побутових відходів - 0,7 мільярда гривень, за постачання електроенергії – 5,2 мільярда гривень.

Середні нарахування за житлово-комунальні послуги з урахуванням електроенергії (з розрахунку 150 кВт/год), на одного власника особового рахунку у травні становили 779,4 гривні.

У травні 2019 року населення сплатило за житлово-комунальні послуги 11,5 мільярда гривень, за постачання електроенергії – 3,7 мільярда гривень.

"У січні-травні 2019 року з населенням було укладено 26,4 тисячі договорів щодо погашення реструктуризованої заборгованості на загальну суму 191,3 мільйона гривень. Сума внесених платежів з урахуванням довгострокових договорів, склала 108,1 мільйона гривень", - додали у Держстаті.

Як повідомляв УНІАН, субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг (ЖКП) жителям України в січні-травні 2019 року були призначені на суму 842 мільйони гривень, що на 52% більше, ніж за аналогічний період 2018 року.