Держбюджет зведений з дефіцитом у розмірі 6,8 млрд грн / фото УНІАН

Загальний фонд державного бюджету України за січень-червень 2019 року виконано з дефіцитом у розмірі 6,8 млрд грн, повідомляється на сайті Міністерства фінансів України.

Читайте такожКабмін прогнозує зростання дефіциту торговельного балансу України

За інформацією міністерства, доходи держбюджету порівняно з торішніми показниками зросли на 12,9% - до 506,8 млрд грн, що становить 95,7% від розпису.

Відео дня

Зазначається, що станом на 1 липня сума коштів на Єдиному казначейському рахунку становила 13 млрд грн, а на валютних рахунках Держказначейства - кошти в еквіваленті 81,1 млрд грн, що достатньо для обслуговування і погашення держборгу.

За даними Мінфіну, Національний банк України за 5 місяців повністю перерахував до держбюджету прибуток за минулий рік у сумі 64,9 млрд грн.

Також наголошується, що у другому півріччі поточного року залишаються ризики невиконання доходів через міцніший курс гривні і нижчий обсяг імпорту. У зв'язку з цим уряду потрібно докласти всіх зусиль для виконання своїх зобов'язань, зокрема, реалізації реформи Державної фіскальної служби шляхом її поділу на митну і податкові служби, що сприятиме зниженню ухилення від сплати податків і зменшенню контрабанди та, відповідно, отриманню більш високих доходів бюджетом.

«Фактичний старт великої приватизації сприятиме надходженню коштів для фінансування дефіциту бюджету. Виконання зобов'язань у рамках програми макрофінансової допомоги ЄС допоможе отримати бюджетне фінансування», - додали в Мінфіні.

Як повідомляв УНІАН, за інформацією Державної казначейської служби, державний бюджет України за січень-червень 2019 року одержав 506,823 млрд грн доходів, що на 26,562 млрд грн, або на 5%, нижче від планового показника на цей період.

Держбюджет України на 2019 рік передбачає доходи в сумі 1,026 трлн грн, видатки - 1,112 трлн грн, граничний обсяг дефіциту на рівні 89,989 млрд грн.