Максима Нефьодова затвердили на посаді голови митної служби / фото УНІАН

Кабінет міністрів України затвердив першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова на посаді голови Державної митної служби України (ГТС).

Читайте такожПрем'єр доручив Нефьодову ліквідувати всі тіньові схеми на митниці

"Максим Нефьодов, успіхів... Коли у людини є хороша репутація, гарні та чисті думки, тоді все можна буде зробити досить якісно", - сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман, звертаючись до Нефьодова.

Відео дня

Відповідне рішення прийнято на сьогоднішньому засіданні уряду.

Він зазначив, що готовий всіляко підтримувати процес перетворення митниці на орган європейського зразка, вільний від корупції.

"Я розумію, що буде потрібна моя підтримка як прем'єр-міністра, і вона є і буде. Я зацікавлений в тому, щоб побудувати таку систему на митниці, яка б викликала довіру і була абсолютно надійною. Нам треба буде вичистити з митниці весь той мотлох, який там нашаровувався не один рік", - зазначив прем'єр.

Голова уряду також підкреслив, що основні завдання Нефьодова на посаді керівника митної служби - ліквідація всіх тіньових схем на митниці, а також недопущення впливу правоохоронних органів на процеси в митній сфері.

У свою чергу, Нефьодов подякував уряду за надану підтримку і пообіцяв реалізувати якісну реформу митної служби.

"Мені б дуже хотілося, щоб і Верховна Рада підтримала нас у впровадженні реформ. Зі свого боку я можу гарантувати, що я не стану багатшим на цій роботі, я буду відкритим до бізнесу, і можу гарантувати, що ми досягнемо того результату, який ми показали в багатьох інших сферах, в тій же дерегуляції, держзакупівлі. Ми дійсно приємно дивувати наших міжнародних партнерів", - підкреслив Нефьодов.

Як повідомляв УНІАН, переможцем конкурсного відбору на посаду керівника нової Державної митної служби став Максим Нефьодов, який обіймав посаду першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України.